Actiuni la preturi de "solduri": 30% reducere la OMV Petrom fata de "valoarea justa"

Data publicarii: 22-08-2011 | Bursa



Rezultatele companiilor sfideaza caderile bursiere ale actiunilor lor. Actiunile OMV  Petrom (SNP) se vand in prezent cu  20 - 30% reducere fata de "valorile juste", calculate de casa de brokeraj BT Securities prin diferite metode. Una dintre explicatii: bursele aproximeaza rezultatele viitoare si pretuiesc companiile ca atare.



 

OMV Petrom ramane relativ subevaluata, luand in considerare toti factorii negativi care pot influenta concluzia reiesita dintr-un studiu comparativ la nivelul multiplilor de pret, realizat de analistii de la BT Securities prin doua tehnici distincte.



"Atat fata de valorile juste, cat si in comparatie cu media sectorului la nivel european, OMV Petrom (simbol bursier SNP) se tranzactioneaza la un discount de circa 30% in cazul a doi multipli de pret importanti" se spune in raporul emis ieri de analistii BT Securities. Valoarea curenta de piata a SNP este cu 30% mai mica fata de cea "justa", calculata din perspectiva vanzarilor si cu 20% fata valoarea calculata din perspectiva profitului. 

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: